WiFi

WiFi, inmiddels niet meer weg te denken uit vrijwel elke woning en elk bedrijfspand in Nederland. Wij helpen u of uw organisatie verder in de volgende stap van WiFi.

Wij werken hiervoor primair met Unifi® van Ubiquiti. UniFi® is een revolutionair WiFi-systeem dat bedrijven maar ook woningen een onbegrensde schaalbaarheid en centraal beheer biedt. Uw device wordt naadloos van WiFi ontvanger naar ontvanger overgedragen en met de virtuele server applicatie kan middels een webbrowser het volledige netwerk gecontroleerd en beheerd worden.

Wij leveren en installeren onze VoIP en WiFi diensten direct aan u als eindklant, maar werken daarnaast ook als installatiepartner voor diverse telecom en ICT partijen in Nederland die geen (of een beperkte) eigen buitendienst hebben.

Wij zijn VCA, KPN en voor een groot scala aan VoIP oplossingen gecertificeerd. Wij zijn daarmee als uw installatiepartner het verlengstuk van uw eigen bedrijf.

Wij voeren voor onze partners installatie van verbindingen (ADSL, VDSL, FTTH, etc), beheer en installatie van VoIP oplossingen (on premise en in de cloud),  aanleg van beveiligingscamera’s en het verwerken van tickets op deze producten. Uiteraard kunnen we ook de inventarisatie en volledige installatie inclusief benodigde hardware doen om uw als partner volledig te ontzorgen.

Het morderne WiFi netwerk

unifi-ac-pro

Accesspoint

unifi-app

Controller

unify-cloud-key-gen2

Cloudkey

unif-camera

Uitbreidingen

WiFi Faq

Een access point is een draadloos toegangspunt in het WiFi netwerk. Het accesspoint is de draadloze “zender” die gegevens via het bedrade netwerkkabel krijgt en deze middels een antenne verzendt. Dit verzenden gaat via radio golven, de wifi technologie.

Het apparaat (zoals een mobiele telefoon, laptop of tablet) waarin een draadloze wifi netwerkkaart (ontvanger) is geïnstalleerd kunnen deze signalen worden opgevangen en kunt u verbinden met het netwerk. Een access point is geen router en deelt geen eigen IP adressen uit. Dit wordt gedaan door de server of router in het netwerk.

Een controller is het hart van de WiFi omgeving. Middels deze software worden alle instellingen voor uw netwerk opgeslagen, valt het netwerk te beheren en wordt het (WiFi)netwerk gemonitord.

Monitoring kan op elk willekeurig apparaat gebeuren.

Netwerkoplossingen van onder andere Unifi, TP-Link Omada en Netgear zijn beschikbaar met een controller.

Een cloudkey is een mini computertje waarop de  controllersoftware geïnstalleerd kan worden.

In de oplossing van UniFi is het tevens  mogelijk om hier camerabeelden op op te slaan.

Het is mogelijk om vanuit één accesspoint meerdere WiFi netwerken te sturen. Zo kunnen gasten een apart WiFi netwerk krijgen met bijvoorbeeld een landingspagina, naast het eigen bedrijfsnetwerk of een voor klanten verborgen Pin WiFi netwerk.

WiFi netwerken zijn schaalbaar. Er kunnen eenvoudig extra accesspoints bijgeplaatst worden.

Daarnaast breiden fabrikanten hun productlijnen ook uit. Zo is het mogelijk om middels dezelfde controller het UniFi WiFi netwerk uit te breiden met beveiligingscamera’s of deurbellen met camera.

De voordelen van een (zakelijk) WiFi-netwerk