WiFi verbetering in woningen

Steeds vaker zien we dat de WiFi uit het modem van de internet provider niet meer voldoende is om door de hele woning WiFi te ontvangen. In de afgelopen weken kregen we van twee relaties in de Achterhoek het verzoek om de WiFi in de woning te optimaliseren. Beide woningen (één nieuwbouw en een bestaande) beschikken over drie woonlagen met een kelder waar het kantoor gesitueerd is, begane grond waar “gewoond” wordt en de slaapvertrekken op de eerste verdieping.
Beide woningen werden voorzien de TP-Link Omada oplossing met meerdere accesspoints (WiFi punten) in de woning en een centrale controller die het netwerk beheerd. In de nieuwbouw woning in Silvolde was bij de bouw al naar diverse vertrekken UTP-kabel getrokken. We plaatste een accesspoint op elke etage die deze verdieping dekt welke gevoed worden door een PoE switch. Bij de bestaande woning in Lievelde trokken we nieuwe CAT6 kabel vanaf de glasvezelaansluiting naar de diverse accesspoints, plaatste we in de woning drie bekabelde accesspoints en plaatste we buiten een draadloos outdoor accesspoint om ook de WiFi in de tuin te optimaliseren. Ook daar worden de accesspoints gevoed door middel van een PoE switch.

Ook WiFi problemen in uw bedrijfspand of woning? Neem contact met ons op. We maken graag tijd voor een kosteloze site survey om u daarna een passende oplossing te bieden.