Nieuw netwerk gebouwd voor Julia

Sinds de start van Julia zijn we de vaste ICT partner van het full service regisseursburo dat professionele huisvesting een persoonlijk karakter geeft. In 2020 verhuisde Julia, naar een nieuwe locatie in Lochem. Het nieuwe pand werd volledig gestript en opnieuw ingericht. Wij verzorgde hierbij de volledige ICT omgeving, van bekabelen tot het inrichten en opleveren van de netwerkomgeving.

Door de snelle groei in de jaren ervoor sloot de ICT niet meer volledig aan bij de organisatie. We hebben de verhuizing dan ook aangegrepen om een nieuwe omgeving op te zetten waarmee de organisatie de komende jaren weer voor uit kan.

In de nieuwe omgeving werd gekozen voor een hybride oplossing tussen cloud en on-premise werken. Omdat er erg veel gebruik gemaakt wordt van grote bestanden worden deze lokaal opgeslagen, het bestaande ERP-pakket draait lokaal en de e-mail migreerde we naar Microsoft 365. Het netwerk werd met Ubiquiti opgeleverd zoals de Unifi gateway, Unifi switches en Unifi accesspoints. Hierdoor sluit de apparatuur naadloos op elkaar aan. Het netwerk werd in verschillende VLAN’s ingericht voor het bedrijfsnetwerk, VPN, telefonie, gasten WiFi en domotica. Julia maakte al een tijd gebruik van onze Xelion VoIP oplossing en deze werd mee verhuisd naar de nieuwe locatie.

In de afgelopen periode optimaliseerde we de IT omgeving nog door een aantal Microsoft Teams meetingruimtes in te richten en leverde we extra hardware voor nieuwe medewerkers die startte bij het snel groeiende bedrijf.