ICT voor Golfbaan geoptimaliseerd

Bij een golfbaan in het midden van het land vernieuwde we in de afgelopen periode het netwerk. Nadat we voor de klant in opdracht van een ICT partij uit het knooppunt Arnhem/Nijmegen de telefonie hadden overgezet op KPN Eén en dit naar grote tevredenheid van beide partijen was verlopen, kwam vanuit de relatie het verzoek om ook het netwerk door te lichten. De organisatie had veel last van uitval van de WiFi, vertraging op het netwerk, geen optimale dekking en weinig inzicht in wie er allemaal verbonden waren.

We migreerde de omgeving volledig naar Ubiquity Unifi. Hiervoor werd een gateway geplaatst, plaatse we in de twee patchkasten op het terrein Unifi switches, breiden we het aantal accesspoints uit en trokken nieuwe bekabeling om alles centraal in de patchkasten te kunnen beheren. De netwerkomgeving werd ingericht in diverse VLAN’s om data verkeer voor gasten, het bedrijfsnetwerk en telefonie te kunnen scheiden.

Middels de Unifi Network app heeft de klant inzichtelijk wie er met welke netwerk verbonden is, wat het data verbruik is en kan de status van zijn netwerkapparatuur live inzien.